Importeren
Zelf een auto importeren, hoe werkt dat?
Auto importeren in 6 stappen
Het importeren van een (jong) gebruikte auto levert vaak voordelen op en kan ook voor jou interessant zijn. Zo kan het een besparing opleveren en kun je kiezen uit een groter aanbod van vaak rijker uitgeruste auto's. In onderstaand stappenplan leggen wij uit wat je moet doen om een auto te importeren uit het buitenland.
1. Aankoop
Koop je voertuig bij een gerenomeerd autobedrijf. Ga hierin zorgvuldig te werk en zorg voor een deugdelijke factuur. Vraag altijd naar de autopapieren en het onderhoudsboekje.
2. Visuele inspectie bij inname
Zorg dat je het voertuig goed inspecteert voor de aankoop. Controleer de kilometerstand en eventuele schades. Je kunt er ook voor kiezen om de auto te laten inspecteren door een gerenomeerde partij in het land van aankoop.
3. Transport van EU-land naar Nederland
Je kunt er voor kiezen om de auto zelf naar huis te rijden - je moet dan in het land van aankoop een tijdelijk kenteken aanvragen en ervoor zorgen dat de auto verzekerd is - of te laten transporteren.
4. RDW-keuring
Eenmaal in Nederland moet het voertuig gekeurd worden bij de RDW. Nadat er een keuringsafspraak is gemaakt, kan er een Eendagskenteken aangevraagd worden bij de RDW. Vervolgens kun je gemakkelijk een verzekering aanvragen bij VWE.
Vraag hier een Eendagsverzekering aan
5. Bepalen en afdragen BPM
Na de RDW-keuring is het tijd voor de BPM aangifte. Dit betekent dat je het BPM bedrag moet berekenen om vervolgens het aangifteformulier in te kunnen invullen. Hier zijn risico's aan verbonden en vraagt kennis van wet- en regelgeving.
6. Kentekenen
Je ontvangt van de RDW het nieuwe kenteken en de kentekencard op jouw naam. Je hoeft alleen nog de kentekenplaten te monteren. Kijk bij de RDW voor de dichtstbijzijnde kentekenplaat leverancier.
Import uitbesteden?
Heb je een autobedrijf? Dan kunnen wij het importproces ook voor je uit handen nemen. Kijk voor meer informatie op Auto Import Solutions.
BPM berekenen?
Met onze online tool kun je direct de BPM bij import berekenen.
Belastingdienst
Meer informatie over de BPM aangifte vind je op de site van de Belastingdienst.
Meer informatie
Heb je vragen of wil je graag meer informatie over het importeren van een voertuig uit het buitenland? Vul dan onderstaand contactformulier in en dan nemen wij contact met je op.
Contact over importeren
Onzeker over de rest BPM?
Bekijk de overige pakketten
Bekijk nu